Biefstukreepjes met warme soja-sesamdressing

Hoofdgerecht voor 4 personen

Benodigdheden
4 kogelbiefstukken 1 eetl. plantaardige olie
25 gr sesamzaadjes 1 dl limoen of 3/4 dl citroensap
1 teen knoflook 1 dl sesamolie
1 dl sojasaus 2 eetl. oestersaus of
gembersiroop naar smaak sojasaus en bruine suiker
 

Bereidingswijze
Snijd de knoflook in dunne plakjes en dompel ze 1 minuut in kokend water, giet af op een zeef. Klop vervolgens voor de soja-sesamdressing de sojasaus, de oestersaus, het limoensap, de sesamolie en de gembersiroop door elkaar. Snijd de biefstuk in repen van circa 2 cm dik. Verhit een wok of anti-aanbakpan op hoog vuur tot de pan (bijna) walmt. Giet de plantaardige olie erin en bak de reepjes biefstuk 2 minuten op hoog vuur. Voeg sesam zaadjes en knoflook toe en verhit nog 1 minuut. Schud het vlees vervolgens vanuit de pan op een schaal. Draai het vuur laag en schenk de soja-sesamdressing in de pan. Verwarm de dressing (niet laten koken) en schenk over het vlees.


Onze website maakt gebruik van cookies

We zijn verplicht om je te informeren over en jouw toestemming te vragen voor cookies op onze website. Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te faciliteren. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.