Biefstuk
Basisbereiding voor 4 personen
Benodigdheden
4 biefstukken van ca. 125 á 150 gram
100 gram boter
Zout en peper
Bereidingswijze
Smelt de helft van de boter en laat deze goed bruin worden. Leg de biefstuk in de hete boter. Strooi of maal peper over de biefstuk en zout hem. Bak de biefstuk 2 minuten aan elke kant of naar gerwenste gaarheid korter dan wel langer. Neem de biefstuk uit de pan als hij mooi bruin is en laat hem even rusten. Voeg de rest van de boter toe, laat deze bruin worden en maak de jus af met wat water of room. Geef de jus er apart bij.
TIPS
- Haal de biefstuk een half uur van te voren uit de koelkast en laat hem afgedekt op temperatuur komen.
- Gebruik een pan met een dikke bodem, niet te klein en niet te groot.
- In plaats van boter kun je ook de helft olie gebruiken, olie wordt namelijk heter dan boter. Of nog lekkerder, kies voor koolzaadolie, dat is gezonder en gemakkelijker om te bereiden en met de smaak van boter.