Wie zijn wij

Wim wilde op jonge leeftijd al slager worden. Als boerenzoon hielp hij de slager die bij zijn ouders de huisslachtingen kwam doen. Op 15-jarige leeftijd ging hij bij die slager werken en naar de slagervakschool (SVO). Slager Gerard van Elteren had een leuke dochter, namelijk Wendy, die ook de slagersvakschool gedaan heeft.

In ’88 tijdens de Slavakto (slagersbeurs) ontmoetten ze Peter de Ruijter die ze kenden als leraar van het SVO. Hij vertelde dat hij ondernemers zocht voor De Groene Weg keten van biologische slagers en of wij interesse hadden. Naarmate we ons meer in de biologische sector verdiepten werden we steeds enthousiaster.

Eerlijk vlees verkopen, dat trok ons aan.
Prachtig, droog vlees met smaak. Vlees waar niet mee gerommeld is. Als vakman (-vrouw) kan je met dit vlees geweldig goed werken. Het is niet eenvoudig om zonder allerlei kunstgrepen en toevoegingen je vlees en worst tot specialiteit te maken. Maar je krijgt wel een heel mooi product. Zuiver van smaak en de mensen waarderen het. Zeker mensen met allergieën, omdat ze bij ons zonder problemen van alles kunnen eten. Onze belangrijkste motivering is evenwel dat we zorg willen dragen voor de schepping. Ook of juist in ons werk. Met biologisch vlees willen we vorm geven aan ons rentmeesterschap. Voor ons is het belangrijk om de aarde te bewaren en zorgvuldig om te gaan met mens en dier.

In 1989 openden we als 13e biologische slagerij in Nederland onze deuren. Onze dochters waren toen nog heel klein. Onze oudste zoon, later geboren, heeft alles vanuit zijn wipstoeltje achter de toonbank kunnen volgen. Ze hebben nu hun eigen carrière, maar ze werken nog allemaal mee op hoogtijdagen. In 2006 hebben we onze winkel ingrijpend verbouwd. Het resultaat mag er nog steeds wezen. Een mooie, eigentijdse slagerij voorbereid op de toekomst. Ter gelegenheid van ons 20-jarig jubileum zijn we met een bus vol klanten op excursie gegaan naar onze leveranciers omdat we graag wilden laten zien hoe het óók kan. In 2009 zijn we verblijd met onze jongste zoon. Voorlopig is hij voornamelijk geïnteresseerd in een stukje worst... maar op zaterdag mag hij graag helpen met schoonmaken dus wie weet wat het belooft voor de toekomst.

Onze slagerij heeft een ontwikkeling doorgemaakt in allerlei opzichten. We zijn nu geen franchise onderneming meer. We hebben door de jaren heen ons assortiment steeds uitgebreid en verkopen nu bijv. ook maaltijden en maaltijdcomponenten. Bovendien werken we nu vooral met vaste leveranciers zodat de lijnen kort kunnen blijven en ook wij zicht hebben op het gehele proces. Ons streven is om een mooi product te blijven leveren. Niet alleen voor de mensen die natuurvoeding al kennen maar ook voor mensen die niet zo met eten en gezondheid bezig zijn.

25-jarig jubileum

De drie dagen feest werden natuurlijk goed ingeluid. We zijn begonnen met deze heerlijke jubileum-taart.

Het waren dagen vol met felicitaties, cadeaus en verassingen en ook nog geweldig druk. Dank aan allemaal.

"Raad de lengte van de reuze merquezworst". De winnaar mocht hem mee naar huis nemen.

Wim en Wendy Kok

Klik op de foto om het persbericht over ons 25-jarig bestaan te lezen.